Konfigurera en internetdatalänk för basen

1. Tryck på och välj Inställningar / Mätprofiler.Välj den mätprofil som krävs. Tryck på Edit.
  2. Välj Datalänk för bas.
  3. Sätt fältet Typ till Internet‑anslutning.
  4. Tryck på för att öppna fliken GNSS-korrektionskälla på skärmen Anslutningar och välj den GNSS-korrektionskälla som du har konfigurerat och tryck sedan på Godkänn, för att välja GNSS-korrektionskälla (dit programmet Trimble Access laddar upp RTK-korrigeringar).

• Tryck på Ny, för att konfigurera inställningar för en ny GNSS-korrektionskälla.

• Välj källan i listan och tryck på Redigera, för att ändra inställningarna för en befintlig GNSS-korrigeringskälla.

Se Alternativ för basens GNSS-korrigeringskälla, för mer information.

5. Markera kryssrutan Fråga efter GNSS-internetkälla om du vill att programmet ska fråga vilken GNSS-internetkälla som ska användas i början av varje mätning.

6. Tryck på för att öppna skärmen GNSS-internetkälla och välja den GNSS-internetkälla som krävs och sedan trycka på Godkänn, för att välja GNSS-internetkälla (hur GNSS-rovern ansluter till internet för GNSS-korrektioner).

• Tryck på Lägg till, för att konfigurera inställningar för en ny GNSS-internetkälla.

• Välj källan i listan och tryck på Redigera, för att ändra inställningarna för en befintlig GNSS-korrektionskälla.

Se Alternativ för basens GNSS-internetkälla nedan, för mer information.

7. Markera kryssrutan Fråga efter GNSS-internetkälla om du vill att programmet ska fråga vilken GNSS-internetkälla som ska användas i början av varje mätning.

8. Tryck på Godkänn.
  9. Tryck på Lagra för att spara dina ändringar till mätprofilen.