Internetanslutning via en annan enhet

Funktionen stöds inte om kontrollenheten kör Android. För att ansluta en kontrollenhet som kör Android till internet måste du använda en WiFi- eller mobilanslutning i kontrollenheten eller använda internetdelning via Bluetooth. Se Konfiguration av internetanslutning eller Konfiguration av internet med en separat smartphone.

Om du har en annan enhet såsom en GNSS-mottagare eller mobiltelefon, kan du ansluta kontrollenheten till internet via denna enhet. Detta är särskilt användbart för en RTK Internet-datalänk om det SIM-kort som du vill använda finns i mottagaren eller om du vill kunna använda internet på kontrollenheten för andra funktioner vid RTK-mätningen.

Ansluta till internet via en mottagare eller en mobiltelefon:

• Modemet i enheten måste ha stöd för tjänsten Bluetooth DUN.

• Mottagaren måste vara en äldre Trimble-mottagare, som exempelvis R10-1 eller R8s.

• Modem som används med programmet Trimble Access måste stödja Hayes-kompatibla AT-kommandon.

Konfigurera anslutningen:

1. Tryck på i Trimble Access och välj Inställningar/Mätprofiler.
  2. Välj Internetanslutning i fältet Typ på skärmen Rover-datalänk eller Basdatalänk i mätprofilen.
  3. Tryck på bredvid fältet GNSS-internetkällaför att öppna skärmenGNSS-internetkälla.
  4. Tryck på Lägg till. Skärmen Skapa en ny GNSS-internetkälla visas.
    1. Ange ett Namn på GNSS-internetkällan.
    2. Om du inte ännu har anslutit kontrollenheten till enheten, kan du göra det nu:
      1. Tryck på Konfig.Skärmen för Windows Bluetooth-inställningar visas.
      2. Kontrollera att Bluetooth är , och tryck sedan på Lägg till Bluetooth eller annan enhet.
      3. Välj Bluetooth som enhetstyp.I listan över enheter, väljer du din telefons namn.
      4. När du får frågan, trycker du på OK eller Anslut på respektive enhet för att bekräfta att lösenordsnyckeln är korrekt.

Om det finns en lång lista med Bluetooth-enheter på kontrollenheten, sveper du nedåt (rullar) för att se bekräftelsemeddelanden för lösenordsnyckeln och knapparna.Frågan försvinner efter ett par sekunder, så om du missar den, trycker du på Avbryt och upprepar steg (c) och (d).

5. Tryck på Klar på kontrollenheten.
      6. Gå tillbaka till skärmen Skapa ny GNSS-internetkälla och konfigurera anslutningsinställningarna för det anslutna modemet.
    3. Välj den enhet som kontrollenheten är ansluten till i fältet Bluetooth-modem.
    4. Tryck på i fältet APN för att välja metod för val av internetleverantörens APN (Access Point Name). Detta är den internetleverantör som tillhandahåller enhetens SIM-kort:

• Välj SIM-standard för att använda den APN-profil som finns på SIM-kortet i enheten.

• Välj Välj namn på accesspunkt (APN) om du vill välja Plats och din Leverantör och abonnemang från APN-guiden i Trimble Access. Tryck på Godkänn.

• Välj Läs in från modem för att ansluta till mottagaren och läsa in och lagra modemets APN-information till den anslutna mottagaren. Alternativet Läs in från modem är endast tillgängligt om mottagaren har firmware-version 5.50 eller senare installerad.

5. I fältet Nummer att ringa ange *99***1#.*99***1# är en standard kod för mobilt Internet. Om det inte går att ansluta med *99***1# kontakta din leverantör för mobilt Internet.
    6. Ange ett Användarnamn och Lösenord, om så krävs.Som standard är dessa båda fält inställda på gäst
    7. Tryck på Godkänn.

Om det visas ett varningsmeddelande att informationen för tjänsten Bluetooth DUN för den anslutna enheten inte gick att lösa, har enheten inte stöd för Bluetooth DUN. Försök att ansluta genom att skapa en anslutning på telefonen genom att använda stegen för en smartphone.

5. På skärmen GNSS-internetkälla:
    1. Välj den GNSS-internetkälla som du just skapat.
    2. Ange PIN-koden i fältet PIN-kod för modem, om en PIN-kod krävs.
    3. Tryck på Godkänn.

Den GNSS-internetkälla som du just skapade visas i fältet GNSS-internetkälla på skärmen Rover-datalänk eller på skärmen Basdatalänk i mätprofilen.

6. Konfigurera inställningarna för GNSS-korrektionskälla i mätprofilen efter behov. Se För att konfigurera en internetdatalänk för en rover eller Konfigurera en internetdatalänk för basen.

7. Tryck på Lagra.