Satellitinformation

För att visa information om de satelliter som mottagaren följer för tillfället, trycker du på satellitsymbolen i statusfältet.

På skärmen Satelliter kan du välja följande alternativ:

• För att stoppa mottagaren från att följa en satellit, slå lätt på satelliten för att visa satellitinformation och slå sedan Avaktivera.

• För att ändra höjd‑ masken och PDOP ‑gränsen, slå Optioner.Se Alternativ för Rover.
  • För att aktivera SBAS utanför en mätning, trycker du på Alternativ och markerar därefter Aktivera SBAS.
  • I en mätning i realtid, tryck Bas för att se vilka satelliter följs av basmottagaren.Inga värden syns i Az och Z‑ kolumner eftersom denna information inte ingår i det korrektionsmeddelande som basen sänder ut.
  • I en efterbehandlad mätning, visas skärmtangenten L1 i dialogen Satelliter.Tryck L1 för att visa en lista av cykler som följts på L1‑frekvensen för varje satellit.

Värdet i kolumnen CntL1 är antalet cykler i frekvensen L1 som har spårats kontinuerligt för den satelliten.Värdet i kolumnen TotL1 är det totala antalet cykler som har spårats för den satelliten sedan mätningen påbörjades.

• Med en mottagare med två frekvenser, visas skärmtangenten L2 i dialogrutan Satelliter. Tryck L2 för att visa en lista av cykler som följts på L2‑frekvensen för varje satellit.

Skärmtangenten SNR visas. Tryck på SNR för att återgå till den ursprungliga skärmen och granska informationen om signal‑till‑brus‑förhållandet för varje satellit.