Alternativ för spårning av GNSS-signal

För att använda observationer från en GNSS-konstellation i en realtidsmätning eller en efterbehandlad mätning, måste du aktivera spårning för varje signaltyp som du vill använda både på skärmen Alternativ för Rover och Alternativ för basstation.I en mätning i realtid skickas de spårade signalerna i RTK-dataströmmen.I en efterbehandlad mätning sparas de spårade signalerna i den loggade informationen.

• GNSS-signaler som spåras av rover-mottagaren måste även spåras av basmottagaren.
  • Om du aktiverar spårning av satellitsignaler som inte spåras av basen eller som inte finns i RTK-meddelanden från basen kommer dessa signaler inte användas i RTK vid rovern.
  • För att spara på batteriet, bör du bara aktivera de signaler som är tillgängliga i den basdata som du ska använda.
  • GNSS-mätningar firmware som är äldre än version 6.00 måste antingen innehålla GPS- eller BeiDou-observationer, och signalspårning för båda GNSS-konstellationerna måste vara aktiverat i nya mätprofiler. Om du inaktiverar någon, aktiveras spårningen av andra konstellationer automatiskt.
  • Alternativen GNSS-signalspårning visas inte med mottagaren Trimble DA2