GPS-sökning

Om instrumentet tappar låsningen mot målet vid en robotmätning, och programmet är anslutet till en GNSS-mottagare, kan du använda GPS/GNSS-mottagaren för att hjälpa till att rikta instrumentet.

Som standard är GPS-sökning aktiverat när Trimble Access är:

• ansluten till en Trimble GNSS-mottagare som utför en integrerad mätning
  • körs på en kontrollenhet med inbyggd GPS

När man använder en kontrollenhet med intern GPS används alltid en ansluten GNSS-mottagare istället för den interna GPS:en.

Se Inställningar för extern GPS-mottagare, för att ansluta kontrollenheten till en extern GPS-mottagare från tredje part.

Om totalstationen är etablerad baserat på definierad projektion och datum, är GPS-sökningen klar att användas så snart stationsetableringen är utförd. När GPS‑sökningen är klar, visar statusraden att GPS‑sökningen är klar, och prismasymbolen visar en satellitsymbol ovanför prismat .

Om du inte har ett fullständigt definierat koordinatsystem, eller om du använder en anpassad, extern GNSS-mottagare, måste du konfigurera GPS‑sökningen innan den kan användas. Du kan använda GPS-sökningen när du är ansluten till en extern GNSS-mottagare som kan skicka ut NMEA (GGA)-meddelanden på 1 Hz till kontrollenheten via en serie- eller Bluetoothport.