Dynamisk joystick

När du är ansluten till ett Trimble SX12 skannande totalstation, kan du använda den Dynamiska joysticken för att rikta laserpekaren direkt mot platsen för den punkt som ska mätas.

1. Tryck på Instrumentsymbolen i statusfältet för att öppna skärmen Instrumentfunktioner.
  2. Tryck på Laserpekare på skärmen Instrumentfunktioner för att aktivera laserpekaren om den inte redan är aktiverad.
  3. Tryck på Dynamisk joystick på skärmen Instrumentfunktioner för att öppna skärmen Dynamisk joystick.

Om skärmen inte visar knappen Dynamisk joystick trycker du på Joystick och sedan på skärmknappen Dynamisk joystick.Skärmen Instrumentfunktioner visar symbolen för den joystick som användes senast.

I mitten av skärmen Dynamisk joystick finns en pekplatta, där instrumentet följer ditt fingers rörelser på pekplattan. För grova rörelser visas ett vertikalt skjutreglage till vänster och ett horisontellt skjutreglage nedanför pekplattan.

För att ändra den dynamiska joystickens hastighet, trycker du på skärmknappen långsam/snabb.Snabb hastighet indikeras av en symbol med en hare i det nedre vänstra hörnet.Långsam hastighet indikeras av en symbol med en sköldpadda och är fyra gånger långsammare än den Snabba hastigheten.

4. Använd det horisontella och vertikala skjutreglaget för att grovjustera laserpekarens position:
    • Tryck på och håll den blå markören på den horisontella axeln intryckt, dra sedan åt vänster eller höger. Laserpekaren rör sig i enlighet med detta. Släpp markören för att sluta flytta laserpekaren. När du släpper den blå markören återgår den till mitten av den horisontella axeln.
    • Tryck på och håll den blå markören på den vertikala axeln intryckt och den uppåt eller nedåt. Laserpekaren rör sig i enlighet med detta. Släpp markören för att sluta flytta laserpekaren. När du släpper den blå markören återgår den till mitten av den vertikala axeln.
  5. Tryck på pekplattan i mitten av skärmen för att flytta laserpekaren i någon riktning och dra omkring den för att flytta till den önskade platsen.
  6. Finjustera laserpekarens placering:
    • Tryck en gång på pekplattan för att flytta laserpekaren 0,5 mm i den riktningen.
    • Tryck en gång på en piltangent på kontrollenhetens riktningsplatta för att flytta laserpekaren 0,5 mm i den riktningen.
    • Tryck på och håll en piltangent intryckt på kontrollenhetens riktningsplatta för att förflytta laserpekaren med en konstant hastighet av 20 mm per sekund i den riktningen.
  7. När laserpekaren är på önskad plats, trycker du på Mät för att mäta punkten.När punkten lagras, återgår programmet till skärmen Dynamisk joystick, och är redo för att du ska flytta laserpekaren till nästa plats.

Om du vill använda standardinstrumentets skärm för Joystick för att vrida instrumentet mot målet när låset har gått förlorat, trycker du på skärmknappen Joystick.Se Joystick.Om du vill ändra tillbaka till skärmen Dynamisk joystick trycker du på skärmknappen Dynamisk joystick på skärmen Joystick.