Joystick

Om Du hanterar ett fjärrstyrt instrument från prismat, använd funktionsknappen Joystick för att vrida instrumentet mot prismat när låsningen tappats bort.

1. Tryck på Instrumentsymbolen i statusfältet för att öppna skärmen Instrumentfunktioner.

2. Tryck på Joystick.
  3. Tryck på pilen på skärmen eller tryck på upp-, ned-, vänster- eller högerpiltangenterna för att vrida instrumentet.

Om du trycker på en diagonal pil flyttas instrumentet horisontellt och vertikalt. Hur långt instrumentet vrider sig beror på hur länge pilen hålls nertryckt.

För att öka eller minska vridningshastigheten, slå på vänstra (minsknings-) eller högra (öknings-) hastighetspilarna.

4. Tryck på de inre pilarna för att finjustera instrumentets position. De inre pilarna vrider instrumentet hälften så fort som den inställda minimihastigheten.
  5. Tryck på knappen för ändring av riktning ( , ) för att ändra riktning.
    • När instrumentikonen är till vänster om prismaikonen, vrids instrumentet som om du står bakom instrumentet.
    • När instrumentikonen befinner sig till höger om prismaikonen, vrids instrumentet som om du står vid mätstången riktad mot instrumentet.
  6. För att få instrumentet att lokalisera och låsa på prismat, tryck Sök.Instrumentet pekar nu mot målet.

När GPS-sökning är redo, blir skärmknappen tillgänglig. Tryck på , för att utföra en sökning med GPS.

Sökresultaten visas på statusraden:

• Prismat är låst – indikerar att prismat har lokaliserats och tracking är låst.
    • Inget prisma – indikerar att prismat inte lokaliserades.

När du är ansluten till ett Trimble SX12 skannande totalstation, kan du använda den Dynamiska joysticken för att rikta laserpekaren direkt mot platsen för den punkt som ska mätas. Om du vill visa skärmen Dynamisk joystick trycker du på skärmknappen Dynamisk joystick på skärmen Joystick. Se Dynamisk joystick.