Instrumentkontroller på videoskärmen

Du kan styra instrumentet från skärmen Video med hjälp av:

• Klicka och flytta – tryck i videoskärmen för att vrida instrumentet till den platsen.
  • piltangenterna på kontrollenhetens riktningsplatta. Se Joystick. Instrumentet rör sig alltid när du använder riktningsplattan, även om programmets fokus är i formuläret bredvid videoströmmen. Tryck på en piltangent en gång för att vrida instrumentet en pixel. Tryck och håll en piltangent intryckt för att fortsätta att vrida instrumentet.

För att använda piltangenterna i programformuläret, för att t.ex. flytta markören i text för att redigera den, kan du behöva trycka på Ctrl + vänster eller höger pil för att gå in i läget för att redigera fält.Efterföljande tryck på pilarna kommer att flytta markören till höger eller vänster, eller flytta till ett annat fält om du trycker på uppåt- eller nedåtpilarna.

Skärmkontroller för SX10/SX12

När det anslutna instrumentet är ett Trimble SX10 eller SX12 skannande totalstation, visar skärmen Video som standard följande kontroller.

Skjutreglage för genomskinlighet

Använd skjutreglaget för Genomskinlighet för att kontrollera genomskinligheten för videoströmmen och IFC-filer och punktmolnsinformation på skärmen Video.

Punkter, linjer, bågar och polylinjer och funktionsetiketter har full styrka, oavsett inställningen på skjutreglaget för Genomskinlighet.

Mittpunkten på skjutreglaget för Genomskinlighet gör att du kan se både videoströmmen och kartans information med 50 % genomskinlighet.

• Tryck till vänster om skjutreglaget eller tryck och dra kontrollen till vänster, för att göra kartans information mer transparent. Längst till vänster på skjutreglaget , är endast videoströmmen synlig och kartans information är 100 % genomskinlig.

• Tryck till höger om skjutreglaget eller tryck och dra kontrollen till höger, för att göra videoströmmen mer transparent. Längst till höger på skjutreglaget , är endast kartans information synlig och videoströmmen är 100 % genomskinlig.

Zoom-indikering

Zoom‑indikering i det övre vänstra hörnet av skärmen Video visar den aktuella zoom‑nivån.Tryck på Zoom‑indikeringen i fältet för att snabbt ändra zoom‑nivå.

Det finns sex optiska zoomnivåer. Zoomnivåerna sju och åtta är digitala zoomnivåer.

Om laserpekaren är aktiverad på SX12, är nivå sex, den högsta zoomnivån.

Joystick-kontroller

Använda Joystick‑kontrollerna för att vrida instrumentet.

Tryck på en piltangent för att vrida instrumentet en pixel. Tryck och håll ner en piltangent för att fortsätta att vrida instrumentet.

Vrid-knappar

Använd Vrid-knapparna för att vrida instrumentet horisontellt 90° åt höger eller vänster, eller 180°.

För att dölja vissa eller alla dessa kontroller på skärmen Video trycker du på /Inställningar.