Ändra höjden på antennen eller prismat vid en integrerad mätning

För att ändra GNSS-antennens höjd vid en integrerad mätning måste du ändra det aktuella målets höjd.GNSS‑antennens höjd beräknas automatiskt med den Prisma‑ till antennoffset som konfigurerats i IS‑profilen.

1. Kontrollera att du har valt korrekt typ av prisma. Tryck på och välj typ av prisma, i fältet Offset från prisma till antenn. Fältet Offset från prisma till antenn fylls i automatiskt med det korrekta offsetvärdet för det valda prismat. Se Offsetvärden för prisma till antenn för standardprismor, för mer information om offsetvärdet för prisma till antenn för standardprismor.

Om en felaktig metod för mätning av antennhöjd är inställd kommer en felaktig offset appliceras till GNSS antennhöjden. Kontrollera att den aktuella positionen är vald i fältet Mätt mot för antennen i formuläret Alternativ för Rover i den GNSS-mätprofil som den inbyggda mätprofilen refererar till. För mottagarna R12i, R12 och R10, räknas offset från prismats mittpunkt till undersidan av snabbkopplingen. För övriga mottagare, räknas offset från prismats mittpunkt till undersidan av antennfästet.

2. Tryck på mål-ikonen i statusfältet och välj lämpligt mål.
  3. Skriv in Målets höjd (höjden till prismans mittpunkt).

Den uppdaterade höjden visas inte i statusfältet förrän prismadialogrutan stängts.

4. Tryck på Antenn för att se den angivna målhöjden, den offset för prisma och antenn som konfigurerats i mätprofilen, och den beräknade antennhöjden.
  5. Tryck på Godkänn.