Välja objekt på kartan

Från kartan kan du välja punkter, linjer, bågar och polylinjer i jobbet, samt objekt från länkade filer, inklusive objekt i en BIM-modell eller skannade punkter från skannade punktfiler.

Programformulär visas bredvid kartan så att du fortfarande kan titta på kartan och välja objekt på kartan när formuläret är öppet.

• För att välja objekt från en länkad fil, måste filen och funktionslagret i filen göras valbara i Lagerhanteraren. Se Hantera lager i kartfiler. Du kan inte välja punkter i bakgrundsbilder som visas på kartan.

• För att välja en yta måste BIM-modellen visas på kartan som ett solitt objekt och inte som en trådmodell. Se Genomskinlighet för kartdata.