Mätning

Använd menyn Mätning för att mäta punkter.

För att mäta punkter behöver programmet Trimble Access starta en mätning, då du uppmanas att välja en lämplig mätprofil. Om det bara finns en mätprofil på kontrollenheten, väljs den automatiskt när du startar en mätning. Välj annars en profil från den lista som visas.

De mätmetoder som är tillgängliga i menyn Mätning beror på den typ av mätning du utför.

Tryck och markera Mätning/Mätkoder, för att enkelt koda punkter som specifika funktionstyper medan du mäter dem. Se Mäta punkter med funktionskoder.

För att spara tid vid mätning av punkter, sätter du ut information för detaljpunkter för punkter

1. Tryck och håll på kartan och välj sedan Ange punktinformation.

2. Ange Nästa punktnamn, Kod och, om det är aktiverat, värdena Beskrivning 1 och Beskrivning 2 som används som standardvärden nästa gång du mäter en punkt.

Om du väljer en enda punkt på kartan när du väljer Ange punktinformation kommer punktnamnet, koden och beskrivningarna för den valda punkten att bli standardvärdet.

Titta på spellistan Mäta med Trimble AccessYouTube-kanalen Trimble Access för en översikt över hur du mäter en detaljerad mätning eller relationsmätning, inklusive användning av Mätkoder för att lägga till information om attributet och visa punkter och linjer på kartan med olika symboler.