Ange attributvärden vid mätning av en punkt

1. Ange punktens namn och välj en kod.Om den valda koden har attribut, visas skärmtangenten Attrib i skärmen Mätning.

Objektkoder som har attribut har en ikonen () intill objektkoden i biblioteket.

2. För att få attributformuläret att visas när en punkt lagras där det finns obligatoriska attribut men inget värde har angivits, trycker du på Alternativ och väljer Fråga efter attribut.

När Fråga efter attribut är aktiverad:

• Om du redan angivit attribut genom att trycka på skärmtangenten Attrib, kommer ingen fråga om attribut.
    • Om de attribut som ställts in som obligatoriska tilldelas ett standardvärde i funktionsbiblioteket, får du ingen fråga om attributen.
  3. Tryck på skärmtangenten Attrib för att ange attributen.
  4. För att ställa in standardbeteendet för attributen, trycker du på Alternativ och väljer sedan:
    • Senast använd för att använda attributvärdena för den senast uppmätta punkten
    • Från bibliotek för att använda standardvärden för attributen från funktionsbiblioteket
  5. Ange attributen för den punkt som du mäter.

För att förenkla processen att ta bilder och länka dem till attribut, se Länka bilder till ett attribut.

6. Tryck på Lagra

Tryck på Alternativ på skärmen Mät och se till att kryssrutan Använd attribut för baskod är markerad, om du använder väglinjefunktioner och skärmen attribut inte visar alla de attribut som förväntas. Se Alternativ för mätkoder.