Ladda upp ett lokalt projekt till molnet

Om du inte laddade upp ditt projekt till molnet när du skapade det i Trimble Access, kan du när som helst ladda upp projektet till molnet.

De projekt och jobb som ligger i molnet kan enkelt delas med andra gruppmedlemmar eller hanteras från kontoret med Trimble Sync Manager.

Du måste vara inloggad med ditt Trimble ID, för att kunna ladda upp ett projekt till molnet. Om du använder Trimble Access med en evig licens och kontrollenheten måste ha ett aktuellt Trimble Access avtal för programunderhåll, och du måste ha en prenumeration på Trimble Connect. Tryck på och välj Om, för att se vilka typer av licenser som tilldelats dig eller kontrollenheten. Se Installerar Trimble Access, för mer information.

1. Välj projektet på skärmen Projekt och tryck sedan på för att öppna skärmen för projektinställningar.

2. Tryck på Ladda upp.

Dialogrutan Skapa molnprojekt visas.

3. Välj den plats där projektets filserver för Trimble Connect finns. Genom att välja en filserver i det område som är närmast projektgruppen får de bättre prestanda vid upp- och nedladdning av information.
  4. Tryck på Ja.

På skärmen Ladda upp projekt visas uppladdningens förlopp. Alla projektfiler som laddas upp visas i listan.

Om du inte kan ladda upp projektet men tidigare har kunnat ladda upp ett projekt trycker du på och väljer Om för att kontrollera din prenumerationstyp. Om du har enTrimble Connect Personal-prenumeration kan du ha överskridit antalet projekt du kan skapa. Be din organisations licensadministratör att tilldela enTrimble Connect Business-prenumeration till dig med hjälp av webbappen Trimble License Manager.

5. Tryck på Godkänn.

På skärmen Projekt visas molnsymbolen bredvid projektet, vilket betyder att projektet i molnet är identiskt med projektet på kontrollenheten.

6. Om du vill ladda upp jobb i projektet till molnet väljer du jobbet på skärmen Jobb och trycker sedan på och väljer Ladda upp.

När jobbet har laddats upp kan det visas och hanteras i Trimble Sync Manager.

Om jobb i det lokala projektet använder en bibliokeksfil med funktionskoder och du vill att andra kontrollenheter som använder det här projektet ska ha åtkomst till biblioteket med funktionskoder måste biblioteksfilen med funktionskoder läggas till i projektet som en referensfil i Trimble Sync Manager. Se för mer information om hur man lägger till referensfiler i Trimble Sync Manager Hjälp .

Välj projektet på skärmen Projekt och tryck på i fönstret med projektinformation, för att när som helst uppdatera projektets inställningar. Nu när projektet är ett molnprojekt, kan du:

• Välja fliken Gruppmedlemmar för att dela projektet med andra personer i ditt team och tilldela roller för projektet. Se Hantera gruppmedlemmar.

• Välj fliken IBSS för att konfigurera en Basstationstjänst för internet (IBSS) för RTK-korrektioner via GNSS för ditt projekt. Se Internetbasstationstjänst (IBSS).