Ändra språk eller terminologi

För att byta språk i

1. Använd Trimble Installation Manager för att installera det språkpaket som krävs på kontrollenheten.
  2. Tryck på och välj Inställningar/Språk.
  3. Från listan, välj det önskade språket.

Listan över tillgängliga språk bestäms av de språkfiler du väljer att installera med programmet.

4. Starta om programmet.

För att byta den terminologi som används i programmet

Välj optionen Använd järnvägterminologi för att använda följande termer när du mäter en järnväg:

• Slew istället för Kör när du mäter din position relativt en väglinje eller när du sätter ut en station på en väglinje.
  • Lift för V.Avst

Välj alternativet Använd järnvägsterminologi för att använda termen Sektion istället för Station för avståndet längs med vägen eller tunneln.

Använda funktionstangenter på en tablet som har programmerbara knappar

Markera kryssrutan Använd funktionstangenter för att kunna tilldela programfunktioner i till en funktionsknapp i Trimble Access på en tablet som inte har dedikerade funktionsknappar som t.ex. Trimble T10.

Använd appen Button Manager som är installerad på din tablet för att ställa in någon av de tre programmerbara knapparna på framsidan av din tablet som funktionsknappar. Se Bruksanvisningen för din Trimble T10. Om du använder en tablet från tredje part, tittar du i dokumentationen för din tablet rörande funktionstangenter och om dessa är programmerbara.

För mer information, se Favoritskärmar och funktioner.