För att visa schaktning/fyllning av en yta vid utsättning

Vid utsättning av en punkt, linje, båge, polylinje eller linjegeometri kan det vara bra att visa schaktningen/fyllningen till en yta, där den horisontella navigeringen är relativ till det objekt som du sätter ut men det visade värdet för schaktningens/fyllningens deltavärde är relativt till din aktuella position och ytan.

1. Överför en ytfil till lämplig projektmapp på kontrollenheten.
  2. Kontrollera att filen som innehåller ytan är synlig och valbar på kartan.

Om den är tillgänglig, visas din aktuella position, ytans höjd och avståndet ovanför (schaktning) eller nedanför (fyllning) i den yta som visas på kartskärmen.

3. Tryck på och välj Utsättning/[funktionstyp].
  4. Aktivera omkopplaren Schaktning/Fyllning till yta.
    1. Välj ytfilen från den aktuella projektmappen, i fältet Yta. Eller, så väljer du ytor på kartan från BIM-filer. Fältet Yta markerar antalet ytor som du har valt på kartan.

Kontrollera att BIM-filen är inställd som valbar i Lagerhanteraren, om du inte kan välja ytor på kartan. Om knappen Urvalslägei BIM-verktygsfältet är gul , trycker du på den och väljer något av lägena för Urvalsläge. Dubbeltryck på kartan för att rensa det aktuella urvalet och välj sedan den nya ytan, för att välja en annan yta på kartan.

2. Ange en offset till ytan, i fältet Offset till yta, vid behov. Tryck på för att välja om offset ska tillämpas vertikalt eller vinkelrätt mot ytan.

3. Tryck på Alternativ, för att visa avståndet till ytan på navigeringsskärmen för utsättning. Tryck på Redigera i grupprutan Deltan och välj V. avst. yta eller Vink.rätt avst. till ytdelta.Tryck på Godkänn.

5. Sätta ut det valda objektet som vanligt.

När en horisontell konstruktionsoffset tillämpas, är den värden för schaktning/fyllning som rapporteras till ytan vid den position som valts för utsättningen och inte till ytan för din aktuella position.