Radiolokaliserare

Du kan ansluta Trimble Access till en radiolokaliserare och mäta platsen för underjordiska tillgångar såsom kablar och rör.

Använd Trimble Access för att mäta en markpunkt med en GNSS-mottagare eller ett konventionellt instrument, och använd den anslutna radiolokaliseraren för att mäta kabelns eller rörets djup, och skicka djupinformationen till Trimble Access. Trimble Access lagrar ett par punkter: en markpunktsmätning och en vektor från markpunktsmätningen till verktyget med hjälp av djupet som tas emot från den anslutna radiolokaliseraren.

Filen med funktionskodsbiblioteket GlobalFeatures.fxl och följande ULD-filer (Utility Location Definition) finns i mappen C:\ProgramData\Trimble\Trimble Data\System Files när du installerar programmet Trimble Access:

• Filen RD8100.uld för kabel- och rörlokaliseraren Radio Detection RD8100

• Filen vLoc3.uld för mottagaren Vivax Metrotech vLoc3-Pro när den är utrustad med en Bluetooth-modul i vLoc3-serien

Använd lämplig ULD-fil för din lokaliserare med filen GlobalFeatures.fxl för att konfigurera ditt jobb för mätning av punkter med radiolokaliseraren. De grundläggande stegen är:

1. Skapa ett jobb som använder en fil med det funktionsbibliotek som innehåller verktygsfunktionskoder med attribut som matchar namnen på attributen i ULD-filen.
  2. Konfigurera radiolokaliserarens inställningar i mätprofilen.
  3. Starta en mätning.
  4. Sammankoppla med radiolokaliseraren via Bluetooth.
  5. Mät punkter med den kod som konfigurerats med attributen för att registrera djupinformationen från radiolokaliseraren.

Mer information om stegen finns nedan.

Dessutom innehåller ULD-filen exempel och tips för att sammankoppla och använda den lokaliseraren. Se Konfiguratio av fil för radiolokaliserare, för mer information.