Internet-yhteys toisen laitteen kautta

Tätä ominaisuutta ei tueta, jos maastotietokone on Android-laite. Jos haluat muodostaa internet-yhteyden Android-laitteella, sinun on käytettävä maastotietokoneen Wi-Fi- tai mobiiliyhteyttä tai internetin Bluetooth-jakoa. Katso Internet-yhteyden luominen ja Internet-yhteyden muodostaminen erillisen älypuhelimen avulla.

Jos sinulla on jokin muu laite, kuten GNSS-vastaanotin tai matkapuhelin, voit yhdistää maastotietokoneen internetiin kyseisen laitteen kautta. Tämä on erityisen hyödyllistä RTK:n internetin-datalinkille silloin, jos SIM-kortti, jota haluat käyttää, on vastaanottimessa tai jos haluat pystyä käyttämään internetiä maastotietokoneella muihin toimintoihin RTK-mittauksen aikana.

Yhteyden muodostaminen internetiin vastaanottimen tai matkapuhelimen välityksellä:

• Laitteen modeemin täytyy tukea Bluetooth DUN -palvelua.

• Vastaanottimen täytyy olla vanhempi Trimblen vastaanotinmalli, kuten R10-1 tai R8s.

• Trimble Access -ohjelmiston kanssa käytettyjen modeemien tulee tukea Hayes-yhteensopivia AT-komentoja.

Konfiguroi yhteys seuraavasti:

1. Avaa Trimble Accessm napauta ja valitse Asetukset/ Mittaustyylit.
  2. Valitse mittaustyylin Roverin datalinkki - tai Tukiasemadatalinkki-näytössä Internet-yhteys Tyyppi-kentästä.
  3. Napauta GNSS-internet-lähteen kentän vieressä avataksesi GNSS-internet-lähteen ruudun.
  4. Napsauta Lisää. Luo uusi GNSS-internet-lähde -näyttö tulee näkyviin.
    1. Anna GNSS-internet-lähteen Nimi .
    2. Jos et vielä ole yhdistänyt maastotietokonetta laitteeseen, voit tehdä sen nyt:
      1. Näpäytä Konfigurointi.Näyttöön ilmestyy Windowsin Bluetooth-asetusten ruutu.
      2. Varmista, että Bluetooth on Päällä ja näpäytä Lisää Bluetooth tai muu laite.
      3. Valitse Bluetooth laitetyypiksi.Valitse puhelimesi nimi tallentimen laitelistalta.
      4. Näpäytä tarvittaessa OK tai Yhdistä kullakin laitteella varmistaaksesi, että koodi on oikein.

Jos tallentimella on pitkä lista Bluetooth-laitteita, pyyhkäisen alaspäin (vieritä) nähdäksesi yleisavaimen vahvistuskehotuksen ja painikkeet.Kehotus aikakatkaistaan muutaman sekunnin jälkeen, joten jos et nähnyt sitä, näpäytä Peruuta ja toista vaiheet (c) ja (d).

5. Näpäytä tallentimella Valmis.
      6. Palaa Luo uusi GNSS-internet-lähde -näyttöön ja määritä liitetyn modeemin yhteysasetukset.
    3. Valitse Bluetooth-modeemin kentästä laite, johon tallennin on yhdistetty.
    4. Napauta APN-kentässä valitaksesi tavan, jolla tukiaseman nimi (Access Point Name, APN) valitaan internetpalveluntarjoajalle. Tämä on palveluntarjoaja, joka toimitti vastaanottimen SIM-kortin:

• Valitse Oletus-SIM ladataksesi APN-profiilin suoraan laitteen SIM-kortilta.

• Valitse Access Point Name (APN) valitaksesi Sijaintisi ja Palvelintarjoajasi ja liittymäsi Trimble Access-sovelluksen ohjatusta APN-toiminnosta. Napauta Hyväksy.

• Valitse Lataa modeemista muodostaaksesi yhteyden vastaanottimeen ja ladataksesi APN:n tiedot yhdistetyn vastaanottimen modeemista.Lataa modeemista -optio on valittavissa vain silloin, jos vastaanottimen laiteohjelmistoversio on 5.50 tai uudempi.

5. Syötä GSM-numero -kenttään *99***1#.*99***1# on mobiili internet yhteyden vakionumero. Jos et pysty muodostamaan yhteyttä *99***1#-numerolla, ota yhteys mobiili internet palveluntarjoajaasi.
    6. Syötä vaadittaessa Käyttäjätunnus ja Salasana. Näissä kentissä on oletuksena vieras
    7. Napauta Hyväksy.

Jos näyttöön ilmestyy varoitusviesti varoittaen, että Bluetooth DUN -palvelun tietojen selvittäminen yhdistettyä laitetta varten ei onnistunut, laite ei ehkä tue Bluetooth DUNia. Kokeile yhteyden luomista puhelimeen seuraten älypuhelimelle tarkoitettuja ohjeita.

5. GNSS-internet-lähteen näytössä:
    1. Valitse juuri luomasi GNSS-internet-lähde.
    2. Jos tunnusluku vaaditaan, kirjoita tunnusluku Modeemin PIN-koodin kenttään.
    3. Napauta Hyväksy.

Juuri luomasi GNSS-internet-lähde näkyy GNSS-internet-lähdekentässä mittaustyylin Roverin datalinkki - tai Tukiasemadatalinkki-ruudussa.

6. Määritä GNSS-korjauslähteen asetukset mittaustyyliin tarpeen mukaan. Katso Roverin internet-datalinkin määrittäminen tai Tukiaseman internetdatalinkin määrittäminen.

7. Näpäytä Tall.