Kartan napauta ja pidä painettuna -toiminnot

Näpäytä kartta-aluetta ja pidä sitä painettuna valitaksesi usein käytetyn tehtävän nopeasti. Saatavilla olevat tehtävät riippuvat valittujen ominaisuuksien määrästä ja tyypistä ja siitä, ovatko ominaisuudet työssä vai linkitetyssä tiedostossa.

Syötä piste

Voit näppäillä pisteen napauttamalla pitkään pisteen sijaintia kartalla ja valitsemalla sitten Näppäile piste.

Arvon näppäilyn vaihtoehto ei ole käytettävissä näpäytä ja pidä painettuna -valikosta, jos tarkastelet karttaa 3D-näkymässä ja kartalla ei ole maastotasoa tai pintaa.

Tallenna piste GNSS-vastaanottimesta

Jos haluat tallentaa pisteen, kuten reittipisteen, nopeasti ilman, että sinun tarvitsee aloittaa mittausta, napauta pitkään tyhjää kohtaa kartalla ja valitse Tallenna piste.

Ohjelmisto on yhdistettävä ulkoiseen GNSS-vastaanottimeen tai maastotietokoneen sisäiseen GPS:ään. Katso Vastaanottimen nykyisen sijainnin tallentaminen.

Tasaa viiva tai murtoviiva

Voit luoda uuden viivan tai murtoviivan korvaamalla olemassa olevan viivan tai murtoviivan. Katso Viivan tai murtoviivan tasaaminen.

Luo pinta

Jos työ sisältää vähintään kolme 3D-pistettä, voit käyttää näitä pisteitä pinnan luomiseen ja tallentaa sen kolmiomittausmaastomallitiedostona (TTM) nykyiseen projektikansioon. Voit tämä jälkeen käyttää pintaa laskemaan volyymin. Katso Pinnan luominen olemassa olevista pisteistä.