Simulera en kontrollenhet

Om du kör programmet Trimble Access på en stationär eller bärbar dator med Windows, kan du använda funktionen Simulera kontrollenhet för att simulera att programmet körs på den kontrollenhet som stöds. Den här funktionen låter dig demonstrera programmet eller ta skärmbilder av programmet med den kontrollenhetslayout som du föredrar för inkluderings i utbildningsmaterial.

När du använder Trimble Access på en dator med Windows kan du välja att emulera Trimble Access på en kontrollenhet som kör operativsystemet Android, som t.ex. TDC600, men observera att där Trimble Access interagerar med delar av operativsystemet kan simulatorn bara visa beteendet i operativsystemet Windows, och inte Android.

Du kan använda funktionen Simulera kontrollenhet tillsammans med:

Simulera körning av Trimble Access på en kontrollenhet som stöds:

1. Starta Trimble Access.
  2. Tryck på och välj Om/Support/Simulera kontrollenhet.
  3. På sidan Simulera enhet, väljer du kontrollenhetens typ.Programmet konfigurerar om sig själv för att simulera hur det visas vid körning av den valda enheten.

För att påbörja simuleringen av en enhet någonstans i programmet, använder du genvägen Ctrl + Shift + S på knappsatsen och väljer sedan typ av kontrollenhet.

4. Som standard visas fönstret Trimble Access i den storlek som den visas på enheten. För att ändra storlek på fönstret:
    1. Tryck på och välj Om/Support/Simulera kontrollenhet.
    2. I menyn Simulera kontrollenhet, väljer du DPI-skalning.
    3. I fältet DPI-skalningsläge väljer du Anpassad.
    4. Ange ett nytt värde för DPI-skalning.Du kan ange olika värden för respektive enhetstyp.

När du simulerar en stående enhet på en liggande skärm, kan du ange 0,8 eller liknande för att få plats med hela fönstret på skärmen.

5. Starta om programmet Trimble Access för att visa simulatorn i den nya storleken.

När programmet startar visas en tipsruta med den simulerade enhetens typ och det värde för DPI-skalning som används, om det är ett anpassat värde.

5. För att visa eller dölja Windows rubrikfält, trycker du på och väljer Om/Support/Simulera kontrollenhet/Visa rubrikfält.Starta om programmet Trimble Access för att ändringarna ska utföras.

För att flytta fönstret Trimble Access när Windows rubrikfält inte visas, klickar du inom statuslinjens område och drar i fönstret. Du måste ha öppnat ett jobb för att se statuslinjens område i statusfältet.

6. För att visa eller dölja Androids navigeringsfält, trycker du på och väljer Om/Support/Simulera kontrollenhet/Visa Android-knappar.Starta om programmet Trimble Access för att ändringarna ska utföras.

När du simulerar en kontrollenhet som kör Android kan du använda bakåtknappen i Android som en Esc-skärmknapp för att lämna den aktuella skärmen i programmet Trimble Access. Eftersom Menyknappen i Android arbetar med menyn i operativsystemet Android, händer ingenting när du trycker/klickar på Menyknappen i Android när du använder simulatorn.

Skärmtangentbordet visas alltid vid redigering av text. Funktionsknappar och tillhörande genvägar stöds inte på enheter som inte har någon fysisk knappsats. Genom att trycka/klicka på en Favorit-stjärna växlas Favorit-funktionen på och av, istället för att visa menyn Favoriter.