Konfiguration av basstationens GNSS-mottagare

Konfigurera och ansluta din mätutrustning vid användning av en integrerad Trimble GNSS-mottagare som basstation:

1. Montering och uppställning av utrustningen vid basstationen:

1. Ställ antennen över mätpunkten med hjälp av ett trebent stativ, trefot och en trefotsadapter.
    2. Använd stativklämman för att hänga upp GNSS-mottagaren på trefotsstativet.

Alternativt, ställer du mottagaren på basenhetens låda. Låt antennkabeln löpa från portalen på baslådans sida till antennen så att lådan kan förbli stängd medan mottagaren används.

3. Sätt ihop och res radioantennen.
  2. Om du använder en RTK-radiodatalänk med en extern radio som är ansluten via en kabel, ansluter du styrenheten, mottagaren, radion och, vid behov, strömförsörjningen:

1. Använd GNSS-antennkabeln för att ansluta GNSS-antennen till GNSS-mottagarens port märkt GPS, om du använder en separat GNSS-antenn.

När du ansluter kablarna, måste du sätta den röda pricken på kontakten mot den röda linjen på uttaget och sedan försiktigt ansluta kontakten. Tvinga inte in kontakterna i mottagarens portar.

2. Anslut radioantennen till radion via kabeln som är ansluten till antennen.
    3. Anslut radion till GNSS‑mottagarens port 3 med hjälp av lämplig kabel.
    4. För vissa tredje parts radioenheter krävs separat strömförsörjning. Om extern strömförsörjning erfordras, anslut strömförsörjningen med en 0‑skals Lemo‑anslutning till port 2 eller port 3 på mottagaren.
    5. Anslut kontrollenheten till GNSS‑mottagarporten 1 med hjälp av 0‑skals Lemo‑till Hirose‑kabeln.

Om du använder en radio för att sända basdata till en rover, måste du se till att radioantennen är ansluten till radion innan du ansluter till mottagaren och startar basmätningen. Radion skadas om den inte är det.

Se To configure a base radio data link, för att konfigurera en RTK-radiodatalänk i Trimble Access.

3. Sätt på mottagaren.

4. Sätt på kontrollenheten.

5. Anslut kontrollenheten till mottagaren via Bluetooth, om du använder en RTK Internet-datalänk eller en RTK-radiodatalänk med mottagarens inbyggda radio eller via en Bluetooth-anslutning till en TDL450B-/ADL450B-radio.

1. Starta tjänsten Trimble Access på kontrollenheten.
    2. Tryck på och välj Inställningar/Anslutningar.Välj fliken Bluetooth.
    3. Markera mottagaren i fältet Anslut till GNSS‑mottagare.
    4. Para ihop enheten.

Om du använder ett modem i en extern enhet såsom en mobiltelefon slår du på enheten och ansluter den till kontrollenheten via Bluetooth eller en seriekabel innan du ansluter kontrollenheten till mottagaren.

Se Konfigurera en internetdatalänk för basen eller To configure a base radio data link, för att konfigurera en RTK-datalänk i Trimble Access.

6. Se För att starta basstationsmätningen, för att påbörja en mätning.