Konfigurera den integrerade mätprofilen

1. Tryck på och välj Inställningar / Mätprofiler.
  2. Tryck på Ny.
  3. Ange Profilnamn och ställ in Profiltyp för Integrerade mätningar. Tryck på Godkänn.
  4. Välj de profiler för Konventionell och GNSS-mätning som du vill referera till i den integrerade profilen. Tryck på Godkänn.
  5. Tryck på och välj typ av prisma i fältet Offset från prisma till antenn. Fältet Offset från prisma till antenn fylls i automatiskt med korrekt offsetvärde för det valda prismat. Se Offsetvärden för prisma till antenn för standardprismor, för mer information om offsetvärdet för prisma till antenn för standardprismor.

Om en felaktig metod för mätning av antennhöjd är inställd kommer en felaktig offset appliceras till GNSS antennhöjden. Kontrollera att den aktuella positionen är vald i fältet Mätt mot för antennen i formuläret Alternativ för Rover i den GNSS-mätprofil som den inbyggda mätprofilen refererar till. För mottagarna R12i, R12 och R10, räknas offset från prismats mittpunkt till undersidan av snabbkopplingen. För övriga mottagare, räknas offset från prismats mittpunkt till undersidan av antennfästet.

För att ändra GNSS-antennens höjd vid en integrerad mätning måste du ändra det aktuella målets höjd.Se Ändra höjden på antennen eller prismat vid en integrerad mätning.

6. Alternativet Exakt höjd är tillgängligt, om kontrollenheten har programmet Trimble Access Roads installerat. Aktivera Exakt höjd, för att kombinera den horisontella positionen från en GNSS‑mätning med höjden från en konventionell etablering. Se Exakta höjder.

7. Tryck på Godkänn.
  8. Tryck på Lagra.