Hantera lager i punktfiler

Fliken Punktfiler på skärmen Lagerhantering listar CSV-, TXT- och jobbfilerna i den aktuella projektmappen.

Använd fliken Punktfiler för att länka CSV-, TXT- eller jobbfiler så att du har tillgång till punkterna i filerna utan att importera punkterna till jobbet.Detta är särskilt användbart vid användning av en fil som innehåller kontrollpunkter.

När Du använder punkter från länkade filer, se till att de använder samma koordinatsystem som för det jobb som de förs in i. Koordinatordningen (X‑, Y‑koordinater) i den kommaseparerade filen måste vara lika med inställningen i Koordinatordnings‑ fältet i Enheter‑ skärmen. Se till att informationen i filen är i formatet: Punktnamn, Första koordinat (X- eller Y-koordinat), Andra koordinat (Y- eller X-koordinat), Z-koordinat, Punktkod.

Du kan använda punkter från en länkad fil för:

• utsättning utan att man har givna punkter i jobbet
  • inmatning av värden i Punktnamn‑ fält, såsom för Cogo‑funktioner
  • navigering till passpunkter eller punkter från tidigare mätningar

Du kan inte använda linjer, bågar eller polylinjer i ett länkat jobb.

Du kan länka flera filer.När punkten saknas i det aktuella jobbet, men existerar i flera länkade filer, används punkten i den första länkade filen.Om flera punkter med samma namn existerar i ett länkat jobb, arbetar sökreglerna inom det jobbet för att hitta bästa punkt.

Länkade punkter från en CSV-fil visas på skärmen Karta och Video som ett blått kommatecken ( , ). Länkade punkter från ett annat jobb visas med sin ursprungliga punktsymbol, men de är blåfärgade. När du har valt en länkad punkt och använder den för en programfunktion kopieras den länkade punkten till det aktuella jobbet och visas som ett ”c” på kartan.

Tryck på skärmknappen Auto. uppdatering, för att uppdatera data som visas på skärmen Karta eller Video när du gör ändringar i Lagerhantering. En bock på skärmknappen Auto. uppdatering markerar att Auto. uppdatering är aktiverad.

Ändringar som utförs när Auto. uppdatering är aktiverat bibehålls när du avslutar Lagerhantering med Godkänn eller Esc.