Lägga till bakgrundskartor

Du kan lägga till bakgrundsinformation i din karta för att tillhandahålla ett sammanhang för övrig data på kartan.

Till skillnad från andra länkade kartfiler kan objekt i bakgrundskartor inte väljas.

Tryck på i verktygsfältet Karta och välj Lagerhantering, för att konfigurera någon av de källor för kartbakgrunder som stöds. Välj fliken Kartfiler och tryck sedan på lämplig skärmknapp i Lagerhantering.

Källor till kartbakgrundsinformation som stöds är:

• Trimble Maps

Trimble Maps är det enklaste alternativet för att tillhandahålla kartbakgrunder om kontrollenheten vanligtvis är ansluten till internet.

Trimble Maps kräver ingen konfiguration och är tillgänglig med alla Trimble Access-kontrollenheter som har en aktuell prenumeration på Trimble Access Software Maintenance Agreement eller för alla användare som har giltig prenumeration på Trimble Access.

Se Trimble Maps

• Karttjänster på internet (WMS):

Skapa en webbkarta i Trimble Access genom att ange webbadressen till en webbkarttjänst (WMS) och visa data som tillhandahålls av tjänsten på kartan i Trimble Access.

To view the data provided by the WMS, the controller must be connected to the internet.

See Webbkartor.

• Webbtjänst för webbkartpaneler (WMTS)

Skapa en webbkarta i Trimble Access genom att ange webbadressen till en WMTS-tjänst (Web Map Tile Service) och visa data som tillhandahålls av tjänsten på kartan i Trimble Access.

När du arbetar offline kan du använda kartdata från WMTS i kartan i Trimble Access upp till sju dagar, men du kan bara förstora eller panorera till samma data som när kontrollenheten var ansluten till internet.

See Webbkartor.

• Webbfunktionstjänst (WFS)

Skapa en webbkarta i Trimble Access genom att anbe webbadressen för en WFS (webbfunktionstjänst) och visa georefererade vektordata från WFS på kartan i Trimble Access .

Spara data som en .wfs-fil i Trimble Access så att du kan använda informationen i fältet utan en internetanslutning.

See Webbkartor.

• Bild

Länka till din egen fil med bakgrundsbilder som lagrats på kontrollenheten. Det här alternativet kräver ingen internetanslutning.

Se Filer med bakgrundsbilder.