CAD verktygsfält

CAD-verktygsfältet låter dig använda kontrollkoder på ett enkelt sätt för att skapa linjer, bågar och polygoner på kartan när du mäter punkter, eller genom att rita linjer och bågar med hjälp av funktionskodade punkter som redan finns i jobbet.

För att skapa funktioner medan du mäter, väljer du funktionskoden för punkten och sedan den lämpliga kontrollkoden i CAD-verktygsfältet.Se Skapa funktioner med hjälp av kontrollkoder i mätkoder.

Om du vill rita linje- och bågfunktioner mellan befintliga punkter väljer du den lämpliga kontrollkoden i CAD-verktygsfältet och sedan punkterna på kartan.Se Ritningsfunktioner från befintliga punkter.

• För att skapa funktioner måste funktionsbiblioteket innehålla funktionskoder som definierats som linjer för de funktioner som du vill skapa, och definierade styrkoder för den åtgärd som krävs för att skapa funktionsgeometrin, såsom att starta eller avsluta en ny sammanbindningssekvens. Se Funktionskodsbibliotekets krav på kontrollkoder.
  • CAD-verktygsfältet kan bara användas för att rita eller skapa linjer mellan punkter i jobbet. Det kan inte användas för att rita eller skapa linjer mellan punkter i länkade CSV-filer eller kartfiler som t.ex. DXF.

För att visa verktygsfältet, trycker du på i kartans verktygsfält och väljer sedan CAD-verktygsfält.CAD-verktygsfältet är endast tillgängligt när du använder Generell Mätning.

När du är ansluten till ett instrument som stöder video kan du använda CAD-verktygsfältet när du trycker på kartans verktygsfält för att växla till videoströmmen från kartan.Du måste ha aktiverat CAD-verktygsfältet på kartan, startat en mätning och öppnat formuläret Mät detaljpunkt eller Mätkoder.Ritningsläget kan bara användas på kartan. Det kan inte användas med video.