Skapa ett projekt

Du kan skapa ett projekt i Trimble Access som är lokalt (lagras endast på kontrollenheten) eller lägga till det i molnet så att det enkelt kan delas med andra teammedlemmar eller hanteras från kontoret.

1. Tryck på och välj Projekt.Skärmen Projekt visas.
  2. Tryck på Ny.
  3. Ange projektets Namn.

4. Ange information omBeskrivning, Referens, och Plats om det behövs.

Den här informationen kommer att visas tillsammans med projektnamnet på skärmen Projekt.

5. Om det krävs, väljer du en bild för projektet. Den valda bilden visas bredvid projektnamnet på skärmen Projekt.

• Tryck på , om du vill välja en fil på kontrollenheten eller din organisations filnätverk.

Om du har konfigurerat en internetanslutning till organisationens datornätverk och loggat in i nätverket, kan du visa filer och mappar i nätverket. Tryck på Den här kontrollenheten och välj sedan en tillgänglig nätverksdisk.

• Tryck på för att ta en bild med kontrollenhetens kamera.

6. Tryck på Nästa.

7. Markera kryssrutan Skapa molnprojekt för att lägga till projektet i molnet.

Om du inte är redo att ladda upp projektet till molnet kan du hoppa över det här steget och ladda upp det lokala projektet till molnet senare. Se Ladda upp ett lokalt projekt till molnet.

8. Tryck på Skapa.

Om du markerat kryssrutan Skapa molnprojekt, visas dialogrutan för Skapa molnprojekt.

1. Välj den plats där projektets filserver för Trimble Connect finns.

Genom att välja en filserver i det område som är närmast projektgruppen får de bättre prestanda vid upp- och nedladdning av information.

2. Tryck på Ja.

Projektet läggs till i molnet.

Projektmappen skapas på kontrollenheten och skärmen Nytt jobb visas.

Välj projektet på skärmen Projekt och tryck på i fönstret med projektinformation, för att när som helst uppdatera projektets inställningar. Om projektet är ett molnprojekt, kan du:

• Välja fliken Gruppmedlemmar för att dela projektet med andra personer i ditt team och tilldela roller för projektet. Se Hantera gruppmedlemmar.

• Välj fliken IBSS för att konfigurera en Basstationstjänst för internet (IBSS) för RTK-korrektioner via GNSS för ditt projekt. Se Internetbasstationstjänst (IBSS).