Pintaan mittaaminen

Käytä Mittaa pintaan -mittausmenetelmää laskeaksesi ja tallentaaksesi lähimmän etäisyyden mitatusta pisteestä valittuun pintamalliin.Pintamalli voi olla BIM-malli tai digitaalinen maastomalli (DTM).

Jos useampi pinta on valittuna, ohjelmisto käyttää lähintä pintaa.

1. Jos pinta on:
    • DTM, napauta ja valitse Mittaa / Mittaa pintaan. Jos useampia pintoja on saatavilla, valitse Valitse pinta -kentässä oleva pinta.
    • BIM-mallissa, valitse pinta kartalla ja valitse tämän jälkeen Näpäytä ja pidä painettuna -valikosta Mittaa valittuun pintaan.

Valitakseen pinnan BIM-mallin tulee näkyä kiinteänä objektina ja pinnan sisältävän tason tulee olla valittavissa.

Voit määritellä, valitseeko pintojen valinta kartalta Yksittäiset pinnat vai Koko objekti. Vaihda Pinnan valintatila-tilaa napauttamalla ja valitsemalla Asetukset. Valitse haluamasi vaihtoehto Pinnan valintatila -kentältä BIM-mallien ryhmälaatikossa. Katso Kartan asetukset.

2. Syötä Etäisyys pinnan rajaan.

3. Syötä tarvittaessa arvo myös Antennikorkeus / Tähyskorkeus -kenttään.
  4. Näpäytä Aloita.

Jos pinta ei ole jo näkyvissä kartalla, se tulee näkyväksi.

Ohjelmisto laskee läheisimmän etäisyyden nykyisestä sijainnista valittuun pintamalliin ja raportoi ja näyttää sen Etäisyys pintaan -kentässä.Etäisyyttä pintaan näkyy vain, jos se on Etäisyys pintaan -rajan sisällä.

Pinnalla oleva sijainti korostetaan kartalla ja mitatun sijainnin ja pinnalla olevan sijainnin väliin vedetään viiva. Ohjelma raportoi sinun ja mallin välisten sijaintien negatiiviset etäisyydet sekä mallin toisella puolella olevien sijaintien positiiviset etäisyydet.

Jos ohjelmisto varoittaa ristiriitaisista maastomalleista, kartalla on limittäisiä pintoja, joilla on eri korkeuksia.Piilota kaikki pinnat, joita et käytä, Karttatiedostot-sovelluksen Tasonhallinta-välilehdellä.Katso Karttatiedostotasojen hallinta.

5. Syötä Pisteen nimi ja vaadittaessa Koodi.
  6. Näpäytä Mittaa.

7. Näpäytä Tall.

Etäisyys pintaan -arvo ja lähimmän pinnalla olevan pisteen koordinaatit tallennetaan mitatun pisteen kanssa, ja niitä voi tarkastella Työn tarkastelussa ja Pistehallinnassa.