Tukiasemamittauksen aloittaminen

Ota mittausvälineistösi käyttöön ja muodosta sen yhteys käyttäessäsi integroitua Trimble-GNSS-vastaanotinta tukiasemana:

1. Asenna laitteisto ja muodosta siihen yhteys tukiasemalla. Katso GNSS-tukiaseman vastaanottimen käyttöönotto.

2. Aloita Trimble Access tallentimella. Jos Trimble Access ei muodosta yhteyttä vastaanottimeen automaattisesti, katso kohta Automaattisen yhdistämisen asetukset.
  3. Jos yhdistät Android-maastotietokoneen SP60-vastaanottimeen, ota Trimble Access:n Muodosta yhteys automaattisesti GNSS-vastaanottimiin -toiminto pois käytöstä ja aina käynnistä vastaanotin ja odota, kunnes se seuraa satelliitteja, ennen kuin yrität yhdistää ohjelmiston vastaanottimeen. Jos yrität muodostaa yhteyden SP60-vastaanottimeen maastotietokoneelta ennen kuin SP60 on valmis, vastaanottimen Bluetooth-yhteys saattaa katketa.

4. Näpäytä ja valitse Mittaa ja valitse vaadittava mittaustyyli luettelosta.
  5. Valitse Mittaa -valikosta Tukiaseman käynnistys.
    • Jos maastotietokone on kytketty tietoja keräävään vastaanottimeen, tiedonkeruu lopetetaan.
    • Jos tukiasemamittaus edellyttää Internet-yhteyttä eikä sitä ole muodostettu, yhteys muodostetaan.
    •

• Voit käyttää Omaa radiota, jos radiosi ei ole luettelossa.
      • Kun aloitat mittauksen, Trimble Access -ohjelmisto hakee automaattisesti suurimman tietoliikennenopeuden kytketylle vastaanottimelle.

Näyttöön avautuu Tukiasema -ikkuna.

6. Määritä tukiaseman asetukset:

1. Syötä Pisteen nimen kenttään tukiaseman nimi ja sen syötä sen jälkeen tukiaseman koordinaatit.

Havaintoluokka -kenttä näyttää tukiasemapisteen havaintoluokan. Lisätietoja on kohdassa pisteiden tallentaminen.

Jos suoritat reaaliaikaisen mittauksen käyttäen:

• RTCM 2.x -korjauksia ja käytät tukiaseman nimeä, joka on yli kahdeksan merkkiä pitkä, nimi katkaistaan kahdeksan merkin mittaiseksi lähetettäessä.
      • RTCM 3.0 -korjauksia, sinun on käytettävä tukiaseman nimeä (isoilla kirjaimilla), joka on RTCM0000 – RTCM4095.
    2. Anna arvot Koodi – (valinnainen) ja Antennikorkeus -kenttiin.

3. Määritä Mitattu -kentässä asianmukainen arvo.

4. Syötä arvo Aseman tunnus -kenttään.

Tämä arvo lähetetään korjausviestissä ja sen on oltava väliltä 0 – 31.

Voit näyttää luettelossa kaikki tukiasemat, jotka toimivat samalla taajuudella, jota käytät, näpäyttämällä Haku.Luettelossa näytetään kaikki muiden asemien tunnusnumerot ja kunkin luotettavuus.Valitse jokin muu kuin näytetty aseman tunnusnumero.

5. Jos käyttämäsi tukiasema tukee lähetysviiveitä, näytössä on Lähetysviive -kenttä. Valitse arvo sen mukaan, kuinka monta tukiasemaa aiot käyttää. Lisätietoja lähetysviiveistä on kohdassa Useiden tukiasemien käyttäminen yhdellä radiotaajuudella.

7. Näpäytä Aloita.

Tukiasemavastaanotin aloittaa tietojen tallentamisen ja lähettää korjauksia Mittaustyyli-asetuksissa valitussa muodossa.

Jos suoritat RTK‑mittausta, näyttöön tulee viesti, joka vahvistaa, että tukiasemanvastaanotin on päällä.

Tarkista RTK-mittauksissa, että radio toimii, ennen kuin poistut kojeen luota. Datavalon tulisi vilkkua.

Jos tallennat tietoja maastotietokoneella ja/tai lataat korjauksia etäpalvelimelle, Tuki -näyttö avautuu.Se näyttää mitatun pisteen ja ajan, joka on kulunut tiedonkeruun aloittamisesta.Älä katkaise maastotietokoneen yhteyttä tukiasemavastaanottimeen ja määritä kartoituslaitteen asetukset toisella maastotietokoneella.

Jos tukiasemasi toimii Internet-palvelimena, Tuki -näyttö avautuu. Edellisen lisäksi se näyttää tukiasemalle annetun IP-osoitteen sekä tukiasemaan tällä hetkellä yhteyden muodostaneiden tukiasemien määrän.

Irrota maastotietokone tukiasemavastaanottimesta, mutta älä katkaise vastaanottimen virtaa.Voit määrittää nyt kartoitusvastaanottimen asetukset.