Projekt och jobb

Ett projekt är en mapp för att gruppera ihop Trimble Access-jobb och filer som används av dessa jobb, inklusive kontrollpunkter, RXL-filer för vägar och linjegeometrier, bakgrundsbilder och ytor samt referensfiler för projektet såsom en plats eller hälso- och säkerhetsinformation.

Ett jobb innehåller den råa mätningsinformationen från en eller flera mätningar, och konfigurationsinställningarna för jobbet inklusive koordinatsystem, kalibrering och inställningar för mätenhet. Skannad data och mediabilder som tagits vid mätningen lagras i separata filer och länkas till jobbet. Ett jobb kan också innehålla kontrollpunkter om du har importerat dem i jobbet istället för att använda en länkad fil från projektmappen.

För att starta en mätning måste du minst ett projekt eller ett jobb.

Projekt och jobb kan vara lokala för kontrollenheten eller så kan de finnas i den molnbaserade samarbetsplattformen Trimble Connect, där de kan laddas ner till kontrollenheten. På kontrollenheten lagras jobb i lämplig projektmapp i mappenTrimble Data. Se Datamappar och filer, för mer information om hur filer och mappar organiseras på kontrollenheten.

När du skapar ett jobb, kan du spara inställningarna som en mall och sedan skapa kommande jobb med den mallen. Jobb i samma projekt har för det mesta samma inställningar men det är inte nödvändigt.