Tietojen lisääminen karttaan

Voit lisätä karttaan tietoja, jotka eivät ole työssä, seuraavasti:

• linkittämällä pistetiedostoja, karttatiedostoja, laserkeilauksia ja pinnan tarkastuksia työhön ja asettamalla ne näkyviksi kartalla.

Kun valitset kohteen, kuten pisteen, linkitetystä karttatiedostosta ja käytät sitä Trimble Access:ssa merkinnän aikana, Cogo-laskutoimituksen suorittamiseen tai pisteen luomiseen työhön, Trimble Access kopioi kohteen attribuutit tiedostosta ja tallentaa ne yhdessä työn pisteen kanssa.

• lisäämällä taustakarttoja eri lähteistä ja eri muodoissa.

Taustakartat tarjoavat kontekstin kartan muille tiedoille. Taustakarttojen kohteet voivat olla valittavissa tarkastelua varten, mutta niitä ei voi käyttää merkinnän aikana, Cogo-laskutoimituksen suorittamiseen tai pisteen luomiseen työhön.

Linkität tiedostoja työhön

Jos haluat linkittää tietoja työhön, käytä Tasohallintaa. Luettelo työhön linkitettävissä olevista tiedostotyypeistä on kohdassa Tuetut linkitetyt tiedostotyypit.

Napauta kartan työkalurivillä avataksesi Tasonhallintain ja valitse sopiva välilehti. Napauta tiedostoa kerran, jos haluat linkittää sen työhön (), ja napauta sitä uudelleen, jos haluat, että tiedoston kohteet ovat valittavissa (). Jos haluat lisätä tiedostoja eri sijainnista projektikansioon, napauta Lisää.

Linkitetyt karttatiedostot sisältävät yleensä tasoja. Jos haluat vain osan tasoista olevan näkyvissä tai valittavissa, napauta Karttatiedostot-välilehdellä tiedostonimen viereistä nuolta ja sen jälkeen jokaista tasoa kerran piilottaaksesi sen, ja kahdesti jos haluat tason olevan näkyvissä mutta ei valittavissa. Napauta tasoa uudelleen, jolloin se on näkyvissä ja valittavissa.

For more information on linking files, see Tasojen hallinta Tasonhallintaia käyttäen.

Taustakarttojen lisääminen

Jos haluat lisätä työhön taustakartan, käytä Tasohallintaa. Luettelo työhön lisättävistä kartan taustatyypeistä on kohdassa Taustakarttojen lisääminen.

Lisätietoja taustakarttojen lisäämisestä löytyy seuraavista: