Tasojen hallinta Tasonhallintaia käyttäen

Käytä Tasonhallinta linkittämään tiedostoja työhön ja hallitsemaan Kartalla ja Video-ruudussa näkyvää dataa.

Käynnistä Tasonhallinta tekemällä jokin seuraavista:

• Napauta Kartta-työkalurivissä tai Video-työkalurivissä.
  • Napauta Tasonhallinta-painiketta Työn ominaisuudet -ruudussa.

Voit hallinta erityyppistä dataa Tasonhallinta-sovelluksen välilehdiltä:

• Käytä Pistetiedostot-välilehteä linkittääksesi pistetiedostoja (CSV-, TXT- ja työtiedostot), jolloin voit tarkastella ja käyttää tiedostossa olevia pisteitä tuomatta niitä työhön. Katso Pistetiedostotasojen hallinta.

• Karttatiedostot-välilehden kautta voit:

• Linkitä tuetut karttatiedostot (mukaan lukien BIM-malli-, DXF-, RXL- ja surface-tiedostot) työhön, jotta voit käyttää näiden tiedostojen olemassa olevia tietoja Trimble Access:ssa. Katso Tuetut linkitetyt tiedostotyypit.
    • Tee linkitettyjen tiedostojen kohteet näkyviksi ja/tai valittavissa oleviksi, jolloin voit käyttää niitä työssäsi. Valittavissa olevia (”aktiivisia”) kohteita voidaan käyttää useissa ohjelmistotoiminnoissa, kuten pisteeseen navigoinnissa, merkinnässä ja tietyissä COGO-toiminnoissa. Katso Karttatiedostotasojen hallinta.

• Lisää kartan taustatiedot, jotta saat taustakarttoja ja kontekstitietoja muille kartan tiedoille. Kartan taustatietojen lisääminen on käytettävissä vain, kun avaat kartan Tasonhallinta . Katso Taustakarttojen lisääminen.

• Käytä Skannaukset -välilehteä tarkastellaksesi työhön linkitettyjä skannaustiedostoja ja valitaksesi, mitkä skannauspisteet näkyvät kartalla ja Video -näytössä. Katso Laserkeilaustasojen hallinta.

• Käytä Tarkastukset-välilehteä tarkastellaksesi työhön linkitettyjä pinnan tarkastuksia ja määrittääksesi näkyvätkö ne kartalla ja Video-ruudussa. Katso Tarkastustasojen hallinta.

• Käytä Suodin-välilehteä suodattaaksesi näkyvää dataa mittaustyypin mukaan tai luomalla jokerimerkki-haun. Katso Tietojen suodattaminen mittaustyypin mukaan.

• Käytä Ominaisuudet -välilehteä tehdäksesi työssä olevat ominaisuudet näkyviksi ja/tai valittavissa oleviksi (”aktiivisiksi”) ominaisuuspinnan mukaan. Listatut ominaisuuspinnat määräytyvät työhön linkitetyn ominaisuuskirjaston FXL-tiedoston sekä työssä käytettyjen ominaisuuskoodien perusteella. Katso Tietojen suodattaminen ominaisuustason mukaan.

Jos haluat päivittää automaattisesti tiedot, jotka näkyvät kartalla/videoruudulla tehdessäsi muutoksia Tasonhallintaissa, napauta Autom. päivitys -valonäppäintä. Valintamerkki Autom. päivitys valonäppäimessä tarkoittaa, että Autom. päivitys on käytössä.

Sovellus säilyttää muutokset, jotka on tehty Autom. päivitys -toiminnon ollessa käytössä, kun poistut Tasonhallinta-sovelluksesta joko Hyväksy- tai Esc-näppäimestä.

Jos haluat tarkastella isompaa Tasonhallinta-kaavakkeen osaa sen ollessa auki kartan rinnalla:

• Napauta ja sipaise vasemmalle vaakatilassa. Kaavakkeen koko muuttuu lähimpään esiasetettuun sijaintiin sopivaksi.

• Pystytilassa napauta ja sipaise alas, jolloin suurempi osa kaavakkeesta on näkyvissä

Lisää vinkkejä koon muuttamiseen löytyy kohdasta Trimble Access-työtila.