Kartan työkalurivi

Painike Toiminto

Valitse ja panoroi

Valitse kohteita kartalta napauttamalla .

Tyhjennä nykyinen valinta kaksoisnäpäyttämällä tyhjää kohtaa kartalla.

Jos haluat panoroida karttaa, varmista, että on valittuna kartan työkalurivillä, ja napauta ja vedä sitten karttaa. Voit vaihtoehtoisesti koskettaa näyttöä kahdella sormella ja liu’uttaa niitä haluttuun suuntaan liikuttaaksesi näkymää. Jos käytät nuolinäppäimellistä tallenninta, voit ottaa panoroida käyttäen nuolinäppäimiä.

Jos haluat panoroida kartan pisteeseen, napauta Kartantyökalurivillä ja valitse Panoroi pisteeseen. Syötä pisteen nimi ja asteikon arvo.

Keskitä kartta nykyiseen sijaintiisi näpäyttämällä kartan työkalurivissä ja valitse Panoroi tähän. Jos haluat konfiguroida lisää asetuksia, kuten vaihtaa tarkennuksen asteikkoa, valitse Panoroi pisteeseen ja määritä asetuksesi ja napauta sitten Tähän-valonäppäintä Panoroi pisteeseen -ruudussa.

Suorakulmiovalinta

Napauta ja vedä luodaksesi suorakaiteen muotoisen ruudun valittavien kohteiden ympärille. Kartalle piirretyn suorakulmion sisällä tai osittain sisällä olevat kohteet ovat sinisiä, mikä osoittaa, että ne on valittu. Tyhjennä valinta napauttamalla tyhjää kohtaa kartalla kahdesti.

Jos -painike ei näy työkalurivillä, napauta Monikulmiovalinta vaihtaaksesi Suorakulmiovalintaan .

Lisätietoja on kohdassa Kohteiden valitseminen kartalla.

Monikulmiovalinta

Napauta ja napauta sitten karttaa luodaksesi monikulmiomuodon valittavien kohteiden ympärille. Jatka kartan napauttamista lisätäksesi solmuja monikulmioon.

Jos -painike ei näy työkalurivillä, napauta monikulmiovalinta vaihtaaksesi suorakulmiovalintaan .

Jos sinun on kumottava viimeksi lisätty solmu, napauta . Jos haluat poistaa monikulmion (esimerkiksi aloittaa alusta), napauta .

Kun olet lisännyt solmuja, sulje monikulmio napauttamalla . Monikulmion muoto katoaa kartalta ja monikulmion sisällä tai osittain sen sisällä olevat kohteet värjätään sinisiksi osoituksena siitä, että ne on valittu.

Lisätietoja on kohdassa Kohteiden valitseminen kartalla.

Zoomaa

Lähennä tai loitonna yksi zoomaustaso kerrallaan napauttamalla tai .

Voit vaihtoehtoisesti laittaa kaksi sormea kuvaruudulle ja loitontaa niitä tarkentaaksesi kartan keskukseen tai nipistää niitä loitontaaksesi. Ota panoraamakuva vetämällä yksi sormi ruudun poikki.

Tarkentaaksesi kiinnostavaan alueeseen näpäytä ja pidä vetopainiketta painettuna ja vedä laatikko alueen ympärille.

Zoomausalat

Zoomaa kartan laajuuteen napauttamalla .

Voit määrittää zoomausalat niin, että osa kartasta jätetään pois. Tästä on hyötyä esimerkiksi silloin, kun haluat jättää pois tukiaseman sijainnin, joka on useiden kilometrien päässä. Voit tehdä tämän käyttämällä kartan panorointi- ja zoomaustyökaluja niin, että kartta näyttää kiinnostavan alueen, napauttamalla ja pitämällä Zoomausaloja painettuna ja valitsemalla Aseta käyttäjän zoomausala. Tämä on nyt karttanäkymä, joka näkyy, kun napautat Zoomausalat. Voit tyhjentää mukautetun näkymän napauttamalla Zoomausalat ja pitämällä sitä painettuna ja valitsemalla Tyhjennä käyttäjän zoomausala.

Jos haluat luoda kiinnostavan alueen, pidä Zoomausalat painettuna ja valitse Aseta kiinnostava alue. Tästä on hyötyä esimerkiksi silloin, kun sinulla on suuri työmaa ja haluat tarkastella vain sitä osaa, jossa parhaillaan työskentelet. Voit palata tähän näkymään pitämällä Zoomausalat painettuna ja valitsemalla Näytä kiinnostava alue.

Kiinnostavan alueen komennot ovat käytettävissä vain, kun kartta on tasonäkymässä. Jos ne eivät ole käytettävissä, napauta ja valitse Taso.

Zoomattaessa on hyödyllistä pystyä palaamaan edelliseen näkymään. Pidä Zoomausaloja painettuna ja valitse Zoomaa edelliseen tai paina Ctrl + Z.

GNSS-antennin nykyistä paikannusta ei pidetä osana kartta-laajuuksia, paitsi jos sitä käytetään GPS-hakuun.

Lisää

Kun yhteys on muodostettu videolliseen kojeeseen ja käyttäessäsi pienemmällä näytöllä varustettua maastotietokonetta, kuten TSC5 tai TDC600, napauta avataksesi Kiertoradan ja Ennalta määritetyn näkymän karttatyökalut.

Kiertorata

Napauta ja napauta ja vedä karttaa kiertääksesi 3D-karttatiedot akselin ympäri. NE-akselien kuvake pyörii valinnan mukaisesti ja näyttää pohjoisien ja itäisien korkeuksien suuntaukset. Kartan keskellä oleva -kuvake ilmaisee kiertoradan pisteen.

Kun olet kiertoratatilassa, voit napauttaa yksittäisiä kohteita kartalla valitaksesi ne, ja ne pysyvät valittuina, kun kierrät karttaa.

Useimmissa tapauksissa kiertoratatoimintoa rajoitetaan niin, että Z-akseli pysyy ylöspäin suuntautuneena. Kuitenkin, kun työn Koordinaattijärjestyksen arvoksi on määritetty XYZ (CAD), rajoitusta ei ole ja voit kiertää tietoja vapaasti. Jos haluat muuttaa koordinaattijärjestystä, katso Yksiköt.

Ennalta määritetty näkymä

Napauta Ennalta määritetty näkymä , jos haluat nähdä kaksiulotteisen tasonäkymän kartasta, tai napauta ja pidä sitä painettuna, jos haluat valita ennalta määritetyn kolmiulotteisen näkymän.

Käytettävissä olevat kolmiulotteiset näkymät ovat ylä-, etu-, taka-, vasen, oikea tai isometrinen. Isometrinen näkymä näyttää datan isometrisen näkymän, jossa kukin kulma on 60 astetta. Valitse isometrinen uudelleen pyörittääksesi näkymää 90 astetta.

Palaa tasonäkymään napauttamalla . Kun kartta on tasonäkymässä, lisäasetuksia on saatavilla napauta ja pidä painettuna -valikosta. Nämä asetukset eivät ole käytettävissä muissa ennalta määrätyissä näkymissä.

Tasonhallinta

Napauta linkittääksesi tiedostoja työhön tai vaihtaaksesi pisteet ja ominaisuudet, jotka ovat näkyvissä ja valittavissa kartalla. Katso Tasonhallinta.

Lisää

Napauta ja valitse sitten sopiva valikkokohta.

Jos haluat muuttaa Kartta-näytössä näkyvien tietojen ulkoasua ja määrittää kartan toiminnan, napauta asetukset ja valitse sitten Asetukset. Katso Kartan asetukset.

Jos haluat panoroida tiettyyn pisteeseen tai panoroida nykyiseen sijaintiisi, napauta ja valitse sopiva vaihtoehto.

Näytä video

Napauta vaihtaaksesi videosyötteeseen kojeesta. Katso Kojevideo.

Tämä painike on käytettävissä vain, kun yhteys on muodostettu kojeeseen, joka käyttää Trimble VISION-tekniikkaa Wi-Fi-, Bluetooth- tai Cirronet-radioyhteyden avulla. Video ei ole käytettävissä, jos yhteys on muodostettu Trimble VX spatial station- tai Trimble S Sarjan takymetri-kojeeseen sarjakaapelilla.

Lisätty todellisuus

Napauta siirtyäksesi Lisätyn todellisuuden näkymään.Katso Lisätyn todellisuuden katseluohjelma.

Tämä painike on käytettävissä vain, kun maastotietokone on liitetty Trimble GNSS -vastaanottimeen, jossa on IMU-kallistuskompensointi ja olet aloittanut mittauksen.