Kartalta käsin työskentely

Kun kartalla ei ole valittuja kohteita:

• Napauta Mittaa avataksesi Mittaa topo- tai Mittaa piste -lomakkeen ja valitse mittausmenetelmä. Jos et vielä ole aloittanut mittausta, ohjelmisto kehottaa sinua aloittamaan mittauksen.

• Jos haluat luoda viiva-, kaari- ja monikulmiokohteita kartalle pisteitä mitattaessa, käytä CAD-työkaluriviä. Katso CAD-työkalupalkki.

Kun kohteet on valittu kartalla, voit:

• Napauttaa Merkintä merkitäksesi valitut kohteet. Jos valittuna on useampi kuin yksi kohde, ne lisätään merkintäluetteloon, josta voit valita ne merkintää varten.

• Napauttaa Tarkista, jos haluat tarkastella valittujen kohteiden tietoja.

• Suorittaa mittauksia ja laskelmia Cogo-toiminnoilla. Katso COGO-laskennat.

• Napauta ja pidä painettuna karttaa ja valitse sitten käytettävissä olevista ohjelmistotoiminnoista, jotka liittyvät valitsemiisi kohteisiin. Katso Kartan näpäytä ja pidä painettuna -asetukset.

Muut karttatoiminnot

• Voit tallentaa pisteen, kuten reittipisteen, nopeasti ilman, että sinun tarvitsee aloittaa mittausta. Katso Vastaanottimen nykyisen sijainnin tallentaminen.

• Ota kuvakaappaus nykyisestä karttanäkymästä napauttamalla .Lisää kuvaan vaadittaessa merkintöjä Piirrostyökaluilla ja napauta Tallenna.Tallenna kuvakaappaus työhön napauttamalla Tallenna.Jos valitset Mittausraportti-tiedostomuodon kun viet työn, työhön tallennetut kuvakaappaukset sisällytetään automaattisesti raporttiin.

• Jos työ sisältää toteumapintojen skannauspistepilviä, jotka on luotu käyttämällä Trimble SX10- tai SX12 Scanning -takymetrillä-kojetta, voit käyttää Cogo Pinnan tarkastus -ominaisuutta luodaksesi tarkastuspistepilven, joka vertaa toteumapinnan laserkeilauspistepilveä vertailupintaan. Tarkastuspistepilven pisteet on värikoodattu, jotta voit välittömästi saada visuaalisesti tietoa pisteen ja referenssipinnan välisestä tilasta. Lisätietoja on kohdassa Pinnan tarkastus.

• Jos työ sisältää vähintään kolme 3D-pistettä, voit käyttää näitä pisteitä pinnan luomiseen ja tallentaa sen kolmiomittausmaastomallitiedostona (TTM) nykyiseen projektikansioon. Voit tämä jälkeen käyttää pintaa laskemaan volyymin. Katso Pinnan luominen olemassa olevista pisteistä.

• Piirrä CAD-työkalurivin avulla viiva- ja kaariominaisuuksia käyttämällä ominaisuuskoodattuja pisteitä, jotka ovat jo työssä. Katso CAD-työkalupalkki.

• Voit luoda uuden viivan tai murtoviivan korvaamalla olemassa olevan viivan tai murtoviivan. Katso Viivan tai murtoviivan tasaaminen.