Digitala terrängmodeller (DTM)

Du kan visa elektroniska representationer av en topografisk yta eller en digital terrängmodell (DTM) på kartan.

Programmet Trimble Access har stöd för digitala terrängmodeller (DTM) i följande filformat:

• terrängmodeller med rutnät (.dtm)
  • triangulerade terrängmodeller (.ttm)
  • triangulära 3D-ytor i en DXF-fil (.dxf)
  • triangulerade digitala terrängmodeller i en LandXML-fil (.xml)

• triangulerade digitala terrängmodeller i en 12da-fil (.12da)

Du måste definiera en projektion och datumtransformation innan Du använder en DTM i en GNSS- eller konventionell mätning.

Digitala terrängmodeller är topografiska ytor. Se BIM-modeller, för information om icke-topografiska ytor i 3D-modeller.