Mitaksesi pisteitä ominaisuuskoodeilla

Määritä pisteille koodeja tunnistaaksesi pisteen tietyksi ominaisuustyypiksi. Jos koodin ominaisuustyyppi on linja tai monikulmio, linja tai monikulmio piirretään kartalle, kun mittaat pisteitä, jotka käyttävät kyseistä ominaisuuskoodia.

Jos ominaisuuskoodilla on attribuutteja, voit täyttää pisteen attribuuttitiedot. Voit määrittää Trimble Access -ohjelmiston pyytämään sinua syöttämään attribuuttitiedot. Katso Attribuuttiarvojen syöttäminen pisteen mittauksen yhteydessä.

Voit lisätä koodeja pisteeseen Pisteen mittaamisen, Topon mittaamisen tai Koodien mittaamisen kaavakkeesta.

Koodien käyttäminen pisteen ja topon mittauksen yhteydessä

Kun käytät koodeja Mittaa piste- tai Mittaa topo -lomakkeessa, sinun on syötettävä koodi Koodi-kenttään jokaiselle mittaamallesi pisteelle. Voit valita koodin FXL-tiedoston ominaisuuskirjaston koodiluettelosta tai kirjoittaa koodin. Jos työ ei käytä FXL-tiedostoa, voit kirjoittaa käytettävän koodin. Katso Ominaisuuskoodien valitseminen kohdassa Pisteiden mittaus tai Topon mittaus.

Koodien käyttäminen mittakoodeissa

Mittauskoodit-lomake tarjoaa nopeamman ja intuitiivisemman tavan käsitellä koodeja, jotka olet määrittänyt työn käyttämässä ominaisuuskirjaston FXL-tiedostossa. Mittauskoodit-lomakkeessa on suurten painikkeiden ruudukko, jossa jokainen painike on yhdistetty tiettyyn koodiin. Voit mitata pisteen kyseisellä koodilla napauttamalla koodin suurta painiketta. Jos haluat mitata samaa koodia käyttävän seuraavan pisteen, napauta Enter tai paina Enter-näppäintä.

Pisteiden mittaaminen ja koodaaminen Mittauskoodien avulla:

1. Valitse Työn ominaisuudet -näytössä työn kanssa käytettävä ominaisuuskirjastotiedosto. Katso Koodikirjasto.

Jos käytät ominaisuuskirjastotiedostoa, joka sisältää määriteltyjä ryhmiä, ryhmän sisäiset ryhmät ja koodit näytetään automaattisesti Mittauskoodien lomakkeessa.

2. Jos haluat määrittää koodeja painikkeille tai muuttaa painikkeen koodia, napauta painiketta ja pidä sitä painettuna Mittauskoodit-lomakkeessa ja valitse toinen koodi. Jos haluat muokata useita painikkeita tai luoda tai hallita koodipainikkeiden ryhmiä, napauta Mittauskoodit-lomakkeessa. Katso Koodipainikkeiden määrittäminen Mittauskoodeja varten.
  3. Mittaa pisteitä koodien avulla. Katso Pisteiden mittaaminen Mittauskoodit-kohdassa.

4. Jonoamisen avulla voit helpommin hallita useiden samaa ominaisuuskoodia käyttävien linjojen mittausta. Katso Useiden linjojen mittaaminen mittauskoodeissa.

5. Käytä CAD-työkalurivin kontrollikoodeja piirtääksesi tiettyjä muotoja, kuten kaaria tai monikulmioita. Katso Ominaisuusgeometrian hallinta kontrollikoodeilla.

Tutustu Measuring with Trimble Access -soittolistaan Trimble Access YouTube-kanavalla saadaksesi yleiskatsauksen koodien määrittämisestä pisteille topo- tai toteumamittauksen aikana.